Извънредно! БСП излиза с нови атаки срещу Истанбулска конвениция: Няма да си променим мнението!

БСП Митинг Шествие Корнелия Нинова (16)

БСП излиза с нови атаки срещу т..н. Истанулска конвениция. Вчера по време на протеста на животновъдите от Странджанско пред Министерския съвет, едрогърда разголена дама издигаше лозунги именно срещу този документ. Напористата дама твърдеше, че скоро ще дойдат да вземат децата на всички от домовете им и да ги дадат за органи.

„Имаме делегация от ПЕС, за да разговаряме за позицията за Истанбулската конвенция. Споделяме еднакви ценности срещу насилието над жени и деца. Българските социалисти сме готови да внасяме законопроекти срещу насилието над жени и деца“, каза днес на специална среща с медиите червената лидерка.

„Мнението ни остава непроменено. Няма да го променим“, отсече Нинова относно подписването и приемането на Истанбулската конвенция в българския парламент.

Нинова припомни, че от БСП са предложили други мерки в борбата срещу насилието над жени и деца, а именно изграждането на специализирани центрове за защита.

„Благодаря на лидера на БСП за отворения диалог, който водим. Едно нещо е очевидно – всички ние – и БСП, моята собствена партия, и ПЕС, сме против насилието над жени“, заяви генералният секретар на ПЕС Ахим Пост.

„Възприятието на Истанбулската конвенция е различно във всяка страна“, продължи той. И даде пример с Германия, където тя е била ратифицирана миналата година без нито един глас против или въздържал се.

„За Сергей Станишев мога да кажа, че той изпълнява функциите си, а това е добре за България“, завърши Пост.

Корнелия Нинова обаче отразя журналистите и отказа да отговаря на въпроси мотивирайки се, че това не е пресконференция.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.