От последните минути! Мая Манолова разкри защо Валери Симеонов я е изгонил от заседанието на НСТС!

Мая Манолова

Мое законово право и задължение е да присъствам на такива срещи, на които могат да се засегнат човешките права. Надявам се за следващите срещи Валери Симеонов да научи текстовете от закона, и да не се стига до там да гони и журналисти. Явно имаха притеснения от неудобни въпроси. Това заяви омбудсманът Мая Манолова в предаването „Още от деня“ по БНТ, след като по-рано днес стана ясно, че Валери Симеонов я е изгонил от заседанието на НСТС.

„На тристранния съвет се разглеждаше текст, който аз съм внесла за пенсионирането на 80 миньори. Ръководството на един синдикат застана срещу членовете си. На хората им се обеща реформа, но в новия закон няма реформа“, каза още тя.

Самият Симеонов заяви по-рано днес, че не е гонил Мая Манолова, а е приложил правилника: “Никой не е гонил Мая Манолова. Кой съм аз да изгоня омбудсмана на България?! Чисто и просто приложих правилника при пълната подкрепа на всички участници и членове на Тристранния съвет”, заяви Симеонов.

“Отнемането на възможност на омбудсмана да представи позицията си в защита на нарушени човешки права е грубо незачитане на принципите на правовата държава и основите на функционирането на демократичните институции”, съобщиха от пресцентъра на Манолова по-рано днес. 

“В момента, в който трябваше да е готов законопроектът, бяха махнати наши предложения. Това е „новият, стар закон“. Искаме излизане на хората с увреждания от Агенция за социално подпомагане. Тази агенция не прави нищо в момента. Има едни неправилно харчени пари. Нека когато ни трябва инвалидна количка или протеза, да се определя от експерти, а не да се раздава и на хора, които нямат нужда”, допълни темата Вера Иванова, майка на дете с увреждане,

“Законът за личната помощ, който съставихме с Манолова, още изчаква дата за първо чете. Явно не трябва да сме живи. Защото тези хора, не искат да виждат тези деца на улицата, попита Иванова.

“Моят син е на 23 години и е абсолютно негоден според държавата, а аз виждам, че за него става все по-зле от ден на ден”, сподели майката.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *