Извънредно! От БАБХ с нови данни за чумата по животните! Има ли алтернатива?

1531505760-1

Агенцията по храните съобщава нови данни за чумата по животните. Хората от ромски произход, както и ветеринарите, заслужават нашите адмирации. Не е редно да има агресия към хора и призиви за саморазправа с тях и техните семейсва. Призоваваме гражданите да не проявяват агресия, да оказват пълно съдействие на органите на МВР, които искат да предпазят нови стада да се заразят. Гордеем се с професията си и припомняме, че хуманният лекар лекува човека, а ветеринарният лекар лекува човечеството, посочи д-р Михаил Бащавелов, председател на Съюза на ветеринарните лекари в България на пресконференцията.

Друг екпсперт посочи, че има три лъжливи новини, които се тиражират напоследък. Не е вярно, че населението не е информирано. На комисиите присъстват абсолютно всички заинтересовани страни – кметове, областни, еколози, МВР. Моля ви това да го отразите най-отговорно. Второ, разпространява се, че нашите колеги работят непрофесионално. Но тези хора работят с висок професионализъм. Питам, има ли от вас човек, който да е бил в такова огнище? Трето, не е вярно, че поведението в този случай има алтернатива. няма такова нещо. Единственото е евтаназията, посочи експертът от БАБХ. Помните епидемията от шап, която спряхме към Европа, допълни той.

Нашата делегация беше посрещната навън на крака и с ръкопляскане бяхме обявени като спасители, допълни той.

В момента в Ноза Зеландия се избиват 150 000 говеда заради едно по-дребно заболяване – микоплазма. То не е като чумата, отсече експерт от агенцията.

Пет са селата, в които има наличие на вируса. Това са Воден, Кости, Крайново, Странджа, Шарково, заявиха от агенцията. Това са посочените официално селища. Евтаназията се извършва от БАБХ, където нямаме роми назначени, но те помагат при фиксирането и държането на животните. Те помагат при държането и при изнасянето на животните. Те са в бели дрехи, за да се спазва биологичната сигурност. Тази болест се използва за биологично оръжие, посочи д-р Ивайла Давидова от агенцията. Тя поясни, че животните на прочулата се баба Дора чакат евтаназия и в момента продължават да са заплаха.

Животните са седели твърде много и е възможно да бъдат изнесени във вътрешността на страната заедно с инфекцията, обясни тя.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.