Само в 7DniSofia.bg

Фандъкова обяви началото на грандиозен проект за близо 10 млн.лева! (Уникални СНИМКИ/ВИДЕО)

проект

София ще си има свой аквапарк до края на 2019 година. Той ще бъде изграден при разширението на парк „Възраждане“ в квартал „Зона Б5“. Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова.

Новото парково пространство ще е 25 декара и освен предвиден аквапарк, ще бъде изграден подземен минерален басейн, пет нови площадки, кътове за отдих и ще бъдат засадени стотици дървета.

Разширението на парка ще струва до 9,5 млн. лв., като 5,5 млн. лв. ще бъда от бюджета на общинското дружество „Софийски имоти“, а за останалите ще се кандидатства с проект пред Фонда за развитие на градска среда към ОП „Региони в растеж“.

Решението за кандидатстването трябва да вземат общинските съветници на 26 юли.

„Готови сме с идейния проект за разширяване на парк „Възраждане“ с още 25 дка. Върху 6,6 дка изграждаме аквапарк и басейни с минерална вода, а с 18,2 дка разширяваме парка.

Всички съществуващи дървета на терена се запазват, като ще бъдат засадени още над 400 щироколистни и иглолистни дървета. Закритият плувен басейн ще е разположен в обслужващата сграда, в която ще има и СПА-център. Аквапаркът разполага с 5 открити басейна, като акценти са двете водни пързалки, детския и бебешкия басейн.

Целта ни е паркът и аквапарка да са готови в края на 2019 г. Така София ще разполага с над 80 дка нов парк с развлекателни и спортни съоръжения.

Предварителните оценки на инвестицията, която ще направи общинското дружество „Софийски имоти“, в изграждането на парка и аквапарка, е 9,5 млн. лв. Част от средствата се осигуряват от управлението на общинската собственост, а друга – ще бъде финансирана чрез заем от Фонда за градско развитие съм ОП „Региони в растеж“, написа столичният градоначалник в личния си фейсбук профил, където показа още снимки от грандиозния проект.

Готови сме с идейния проект за разширяване на парк „Възраждане“ с още 25 дка. Върху 6,6 дка изграждаме аквапарк и…

Публикувахте от Йорданка Фандъкова – Yordanka Fandakova в Вторник, 17 юли 2018 г.

 

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории