Скандал! Съдят бившият депутат Байрактаров за побой над жена – бизнесдамата Мария Инджова!

Димитър Байрактаров

Ексдепутатът Димитър Байрактаров бе признат за виновен за нападението над бизнесдамата Мария Инджова.

Според решението на Районния съд в Бургас от 27 март Байрактаров е освободен от наказателна отговорност заради чистото си съдебно минало и му е наложена глоба от 1000 лева за деянието, съобщава „Флагман“.

Случаят е от 2011 година, но решение по делото има едва сега, защото през 2014 година, дни преди да бъде постановена присъдата Байрактаров, тогава току-що избран депутат се възползва от имунитета си. Процесът се възобнови преди година и половина, но започна от начало.

Съдът е приел, че по несъмнен начин, че описаната от районната прокуратура обстановка – че Байрактаров е нападнал Мария Инджова, блъскал я е, и „тръшнал в земята”. „Димитър Байрактаров е съзнавал общественоопасния характер на деянието, предвиждал е неговите последици и е искал тяхното настъпване. Също така трябва да се възприеме, че той е с необременено минало и може да бъде освободен по чл.78а от Наказателна отговорност, поради което следва да плати глоба от 1000 лева”, пише съдия Николай Гемеджиев.

Припомняме, че Димитър Байрактаров дълги години бе острие на ТВ СКАТ в Бургас. През 2014 година той бе избран за депутат от Патриотичния фронт, преди година напусна НФСБ и пробва самостоятелна политическа кариера. Кандидатира се за народен избраник от 25-и МИР в София, но спечели едва 462 гласа.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.