Никой не пази разследвания за убийства син на Пелов? Владимир си седи под „домашен арест“ в…

владимир пелов

Никой не пази разследвания за участие в банда за убийства, палежи и отвличане Владимир Стефанов, предаде ПИК.

Синът на разстреляния беглец от затвора Владимир Пелов се намира в къщата си в Ботевград, където изтърпява наложената му от съда мярка за неотклонение „домашен арест“.

Присъствието на полиция в района не е задължително според правилата. Униформените следят за спазването на ареста с внезапни проверки, които е възможно да бъдат направени по всяко време от денонощието. Владимир може да излезе от дома си само след изрично разрешение от съда, за да отиде на лекар или да гласува според разпоредбите. Въпреки слабия контрол репортер на вестника открива младежа в дома му.

„Съжалявам, но на този етап не мога да коментирам разследването срещу мен. Това ще стане по-нататък. Искам да говоря, имам много неща да кажа по случая, но засега ще замълча“, категоричен бе Владимир Стефанов.

Съседите му твърдят, че той си е у дома постоянно и не са го виждали на улицата, автомобилът му също си седи паркиран в двора на къщата.

„Не сме го виждали да излиза, не създава никакви проблеми“, обяснява възрастна комшийка, седнала да си почине на близка ограда.

„Знаете ли какво й е на Тони (бабата на младежа – бел. авт.)?! Погреба сина си, внукът й е разследван от полицията, казват, че в някаква банда участвал, грижи се за болен мъж. И постоянно я коментират из Ботевград, шушука се какво ли не. Хората са станали много лоши!“, огорчена е възрастната жена.

Владимир Стефанов е син на рецидивиста Владимир Пелов. Мъжът бе застрелян по време на дуел очи в очи от Марио Панчев в центъра на Ботевград. Безжизненият Пелов бе открит мъртъв, докато полицията го търсеше под дърво и камък след зрелищното му бягство от главния вход на Централния софийски затвор, станало на 3 април тази година. Пелов духна от пандиза заедно с авера си Радослав Колев. От него все още няма никаква следа. От полицията подозират, че отдавна не е измежду живите.

Малко след като Владимир Пелов бе открит разстрелян, ченгета прибраха сина му в ареста. Владимир Стефанов, аверът му Борис Ерменков и бизнесменът Тихомир Миков-Перуката бяха вкарани зад решетките в края на юни. От прокуратурата подозират, че те имат пръст в отвличането на безследно изчезналия Деян Вутов, палежи на офиси и жилища в Ботевград, както и за убийствата на братята сводници Марко и Цветан Петрови през март 2016 г.

Днес Владимир Стефанов отново ще застане пред магистратите от Софийския апелативен съд. Тогава трябва да бъде решено окончателно каква ще бъде мярката му за неотклонение, докато разследването срещу него приключи. По време на заседанието миналата седмица решение не бе взето, тъй като от прокуратурата представиха няколко тома с нови доказателства срещу бандата.

Според неофициална информация новите данни са свързани с разкриването на две убийства, станали в Ботевград, които разследващи се опитват да свържат с бандата на Миков и Стефанов.

Новите разкрития са за ликвидирането на бизнесмена Семко Семков, станало през август 2014 година. Мъжът е причакан пред къщата си късно вечерта и е разстрелян с няколко куршума. Подозренията още тогава падат върху Владимир Пелов, но до ден днешен случаят не е разкрит.

Другото престъпление, за което ще разследват бандата на Владимир Стефанов, е убийството на сводника Петър Василев-Пинко, открит разстрелян на паркинг в Ботевград на 15 януари 2016 година.

„Нямам абсолютно никаква информация на какъв етап е разследването за убийството на баща ми и колко души са били на мястото на престрелката“, разкри Владимир Стефанов. Владимир Пелов бе ликвидиран от ботевградската кримка Марио Панчев-Големия на 5 юни. При дуел очи в очи рецидивистът бе смъртоносно надупчен под мустака и загива на място. Опонентът му бе закаран в болница от своите гардове минути след стрелбата. Няколко дни се бори за живота си, но накрая изгуби битката. След убийството на Пелов стана ясно, че полицията нищи версията, че трети човек е присъствал на екзекуцията, но случаят все още се разследва.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.