Валентин Радев със скандален коментар: Чумата влиза, както мигрантите дойдоха през границата!

Валентин Радев

Много от нещата, които чух от Босия са поради лоша комуникация. Бяхме у тях доста време. Съгласихме се да направим комисия, в която да участват и негови хора. Екип го прегледа, казаха, че параметрите му са добри – и за кръвното налягане и за диабета. Това заяви вътрешният министър Валентин Радев в предаването „Лице в лице“ по БТВ.

„В четвъртък ще се срещнем с него отново. Да загубим един човешки живот, заради лоша комуникация, е грешно. Ако имаше доверие нямаше да има и въпроси. Трябвало е преди това са се обяви всичко“, каза още той.

„Ние сме първата държава в Европа, в която влиза чумата, вероятно от Турция. Има потвърждение от Франция и лаборатория там, че животните са болни. Най-важното нещо е, че както дойдоха мигрантите през границата, така и чумата влиза. Трябваше да има евтаназия. Редица мерки са взети – парите се изплащат на пазарна цена на добитък“, допълни вътрешния министър.

„Не искам полицаи да застават, срещу хора, които дори не знаят за какво става на дума. Никой не се е правил на лекар, всичко се е обезпаразитило по световна практика“, разкри Радев.

„От тук натам всеки ще понесе риска – този риск трябва да се разкаже на хората. Да, границата е такава, че може да мине заразено животно. Хората не знаят, че заразата се разпространява и с дрехи и обувки“, коментира министърът.

„Заради краткия срок нямаше как да обясним по-бързо на хората, въпреки това помолих от Министерството на земеделието да обясняват. На границата се задържа месото и се изгаря“, завърши Валентин Радев.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.