Тъжна вест! Малкият ангел Стаси отлетя! Не успя да пребори болестта…

свещ тъжна вест

Малкият Стаси почина днес! Това съобщи Велина Павлова на страничката на детето във Фейсбук. Стаси си отиде дни след рождения си ден, на който навърши 7 години, пише „Трафикнюз“.

Ето какво написа с разбито сърце Велина:

„ПЕТЪК….13…2018 ГОДИНА… ЩЕ ГО ЗАПОМНЯ ЗАВИНАГИ!!! НАЙ-СИЛНОТО, БОРБЕНО И ПРЕКРАСНО МОМЧЕ СИ ОТИДЕ. СЕМЕЙСТВОТО МУ СЕ ОБРЪЩА КЪМ ВАС ПРЕКРАСНИ ХОРА: …..С огромна болка и тъга, Ви съобщаваме, че нашето ангелче Стаси, нашето златно момче пое по пътя на вечността! Той вече ще ни пази и свети, но от Рая! Винаги ще те обичаме слънце наше, сърце наше!!! Семейството ни благодари на всички за подкрепата и помощта!

КАТО АДМИНИСТРАТОР НА ГРУПАТА ВИ МОЛЯ, ДА УВАЖИТЕ МЪКАТА ИМ И ДА ГИ ОСТАВИМ ИЗВЕСТНО ВРЕМЕ С БОЛКАТА ИМ,  БЛАГОДАРЯ ВИ!”

Припомняме, момченцето е родено на 11 юли 2011 година. Няколко месеца след раждането си започва да повръща, правят му редица изследвания и откриват, че е болен от тежка форма на Хидроцефалия. Приет е в софийската болница „Свети Иван Рилски”, където му поставят клапа. Причините за заболяването не са ясни, а той се влошава всеки изминал ден. Дори губи зрението си. Лекарите заявяват на семейството, че Станислав няма да преживее и година.

Надежда за оздравяването му се появява, след като родителите изпращат документите му в турската болница „Аджъбадем” при един от най-добрите детски неврохирурзи в света Мемет Йозек. Малко след това родителите на Стаси разбират, че той е болен от тумор, а клапата му не работи. След първата операция следват още много интервенции – поставяне на сонда, от която да се храни, взимане на биопсия, поставяне на порт и химиотерапия. Предстоеше му нова операция, насрочена за 12 юли, ден след рождения му ден.

Преди десет дни Стаси изпадна в кома и така и не се събуди…

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.